Litteratur kalle  

Böcker som gör dig bättre på matlagning

Mat är en stor och viktig del av vår kultur. Men det här med att lära sig att laga mat är inte alltid det enklaste och det finns en anledning till varför kokböcker är en genre som säljer väldigt bra. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig några tips på bra böcker som ger dig de kunskaper som krävs för att du ska ta din matlagning till nästa nivå.

How to make anything gluten free

How to make anything gluten free är en New York Times bestseller som är skriven av författaren Becky Exell. I den här boken får du massor av tips på hur du kan laga vad som helst helt utan gluten. För bara några år sedan kunde det vara rätt svårt att laga bra och god glutenfri mat. Men nu finns det glutenfria alternativ. Till exempel så kan du testa Barillas glutenfria pasta för att laga goda pastarätter helt fria från gluten.

Mitt livs buffé

Mitt livs buffé är skriven av den populära programledaren och numera författaren Kristina ”Keyyo” Petrushina. I den här boken får du det bästa av två världar: enkla recept på god mat och personliga och humoristiska historier från författarens liv. Det här är en bok för dig som söker efter goda, lättlagade recept samtidigt som du får en personlig matresa ur författarens perspektiv.

Klassiska rätter på veganskt vis

Om du är nyfiken på att börja äta mer vegansk mat är det boken Klassiska rätter på veganskt vis : Hållbara recept på maten du inte kan vara utan, skriven av författaren Gustav Johnsson, den bok du ska investera och köpa hem. Den här boken är för dig som tror att vegansk mat är svår att laga. Men så fort du börjar att läsa recepten i den här boken kommer du att få insikt i att vegansk mat är inte svårare att laga än annan mat.

Portionen under tian

Portionen under tian : bra mat för dig, din plånbok och planeten är en bok som är skriven av Hanna Olvenmark. Den här boken är för dig som både vill främja plånboken och miljön.

Boken innehåller massor av recept som är enkla att laga, tar kort tid och har ett hållbart tänk bakom sig. Boken släpptes år 2018 och blev en succé och författaren har släppt flera liknande böcker efter denna.

Tio lektioner i matlagning

I boken Tio lektioner i matlagning, som är skriven av författaren och programledaren Lotta Lundgren, får vi, precis som titeln redan har avslöjat, tio lektioner i matlagning. Den här boken är för dig som vill lära dig att laga mat och få tips och råd kring hur du kan gå tillväga för att få till en lyckad maträtt.