Litteratur ivadmin  

Populära författare

Bakom varje bok finns en författare och i den här delen får du veta mer om några populära författare vars böcker kan vara värda att spana in.

Jonas Gardell

En av Sveriges mest populära författare är Jonas Gardell. Han föddes år 1963 och är känd som författare men även som komiker, artist och dramatiker. År 1985 släppte han sin debutroman passionsspelet och sedan dess har han släppt en hel del böcker som har blivit hyllade. Till exempel en komikers uppväxt, ett ufo gör entre och torka aldrig tårar utan handskar trilogin. Några av hans verk har blivit filmatiserade.

Margret Atwood

Margret Atwood föddes år 1939 i Kanada och är en flerfaldigt prisbelönt författare. Hennes debutroman den ätbara kvinnan släpptes år 1969 och sedan dess har hon släppt en hel del hyllade böcker i sin karriär. Hennes mest hyllade bok är Handmaid’s tale, eller tjänarinnans berättelse som numera också är en hyllad tv-serie.

Stephen King

Stephen King är kungen av skräck och föddes år 1947 i USA. Han släppte sin debutroman Carrie år 1974 och sedan dess har han varit en hyllad författare som släppt många böcker i sin karriär. Några exempel på Stephen Kings böcker är IT, under the dome och Pet Sematary. Flera av hans böcker har blivit filmatiserade.

Astrid Lindgren

En populär författare som tyvärr inte längre finns med oss är Astrid Lindgren. Hon föddes år 1907 i Småland. Astrid släppte sin debutroman om Pippi Långström år 1945 och är en av Sveriges mest hyllade barnboksförfattare. Några av andra av hennes populära verk är Ronja Rövardotter, Emil i Lönneberga och Madicken.

N.K Jemisin

En hyllad författare inom fantasy och sci-fi är N.K Jemisin. Hon föddes år 1972 i USA och släppte sin debutroman the hundred thousand kingdoms år 2010. The broken earth triloginoch the city we became är några andra av hennes populära verk.