Litteratur kalle  

Podcasts – en populär underhållning

För bara ett par årtionden sedan hade vi inte kunnat förutspå att podcasts skulle bli en del av vår kultur och är vår tids stora underhållning. En podcast är en serie avsnitt av ljudinspelningar som oftast följer ett tema. En del radiokanaler kan publicera program de tidigare sänt under dagen till en kortare version, vilket också kan kallas för en podcast. En anledning till varför det har blivit populärt med podcasts är att vi kan göra andra saker samtidigt som vi lyssnar och det finns en podcast för alla smaker. I det här inlägget kommer du att få några tips på populära podcasts.

Mord mot mord

Det finns många podcasts för den som är intresserad av mordhistorier. En av de mest populära är podcasten Mord Mot Mord som drivs av Karin Londré och Anna Sandell som i podcasten samlas kring sitt största intresse och fascination, vilket är mord. I podcasten får du höra deras tankar om olika kända mord.

Creepypodden

När vi ändå pratar om det något mer ruskiga temat måste vi nämna Creepypodden. Creepypodden är en podcast som produceras av Sveriges radio där programledaren Jack Werner leder oss igenom kända och okända spökhistorier som delats på nätet.

P3 dokumentär

En annan populär podcast är P3 dokumentär. I P3 dokumentär får du i varje avsnitt lyssna på historian kring en stor händelse med kriminella inslag.

Ursäkta

Om du tycker att de föregående tipsen låter alltför obehagliga för din smak kan podcasten Ursäkta vara något för dig. Podcasten ursäkta drivs av Johanna Nordström och Edvin Törnblom. I deras podcast får du höra vardagliga betraktelser från ett humoristiskt perspektiv.

Gynning & Berg

En annan något mer lättsam podcast är podcasten Gynning & Berg som drivs av Carolina Gynning och Carina Berg. I denna podcast får du höra deras tankar om aktuella ämnen och får en inblick i deras vardag.

Talk to me

Om du tycker att det är intressant att lyssna på intervjuer med kända och intressanta människor är det podcasten Talk to me du ska spana in. Podcasten drivs av Sarah Dawn Finer och i varje avsnitt intervjuar hon olika kända personer. Några exempel på personer hon intervjuat är Per Andersson, Benjamin Ingrosso, Patrick Ekvall, Jan Gradwall, Petter, Christer Björkman, Mats Sundin, Edward af Sillén och Lill Lindfors.

Svenska folkets historia

Är du intresserad av vår svenska kultur och historia ska du spana in podcasten Svenska folkets historia. Podcasten programleds av Anders Lundin som guidar oss genom några av de största historiska händelserna men fokus på de vanliga svenskarna och hur vi varit en del av historien.