Litteratur kalle  

Inred ditt bibliotek med vackra tapeter

Det finns tapeter och inredningsdetaljer som har förmågan att kunna förflytta betraktaren till en annan tid. Vurmar du för litteratur, konst och kultur drömmer du kanske om att inreda ett eget bibliotek som ger både dig och dina besökare känslan av att promenera rakt in i en målning av Carl Larsson. Läs mer här om hur du inreder ditt bibliotek som en tavla.

Hämta inspiration från böcker och konstverk

Det finns en hel del inredningsexperter som hyllar konstnären Carl Larsson inte bara för hans vackra akvareller utan för hans sinne för inredning och detaljer. För att skapa ett personligt bibliotek i denna anda kan du hitta rätt tapet hos familjetapeter.se. Här finns en hel del vackra och stilfulla tapeter som förflyttar dig till Carl Larssons gård Lilla Hyttnäs som fortfarande ligger i Dalarna. Hit kommer turister från världens alla hörn för att beundra hemmet som har blivit synonymt med Skandinavisk inredningsstil och kultur.

Låt böckerna synas

Ett knep när det gäller att inreda ett bibliotek är att låta böckerna bli en del av inredningen. Vackra halvfranska band i olika mönster med förgyllda titlar som bildar ändlösa rader av stilfulla bokryggar ger dig ett bibliotek att vara stolt över. Se också till att det finns naturligt ljus och sköna fåtöljer att läsa i. Ett riktigt bibliotek ska inte vara en plats som känns som ett museum utan en plats där du kan resa i tanken och njuta av allt det som litteraturen har att bjuda på.

Litteratur