Litteratur kalle  

Pynta din bokhylla

En bokhylla kan användas för att förvara saker och denna typ av hylla har fått sitt namn eftersom de är framtagna för att man ska förvara sina böcker i dem. Förutom att du kan förvara dina böcker kan du ta din bokhylla till nästa nivå genom att pynta den. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan göra för att pynta din bokhylla.

Använd det du har

Du behöver nödvändigtvis inte springa iväg till närmsta inredningsbutik och köpa nya saker för att du ska kunna dekorera din bokhylla. Gå igenom de saker du redan har hemma och försök se potentialen. Om du till exempel har Paco Rabanne parfymflaskor skulle de göra sig väldigt snygga i din bokhylla. Var kreativ, ha ett öppet sinne och prova dig fram för att på så sätt se vad som faktiskt funkar som dekoration i din bokhylla.

Inredning

Sedan kan du köpa enkel inredning och använda det som pynt i dina bokhyllor. Några exempel på inredning som skulle passa snyggt in i din bokhylla tillsammans med dina böcker är doftljus, skulpturer och växter med tillhörande krukor eller vaser. En annan sak du kan göra för att pynta din bokhylla är att köpa eller tillverka dina egna vimplar och sätta upp dem längs bokhyllan. Då blir din bokhylla genast mer festlig.

Belysning

Ett annat sätt att pynta din bokhylla är genom att köpa trevlig belysning. Det är väldigt snyggt att köpa hem ljusslingor och sätta upp bokhyllan. När du dekorerar din bokhylla med fin belysning får dina böcker den spotlight de förtjänar. En annan fördel med att ha belysning i din bokhylla är att om du också läser vid bokhyllan får du bra belysning.

Säsongsdekorationer

Beroende på när på året du läser detta kan du använda olika sorters dekorationer till din bokhylla. Om det är höst och halloween börjar närma sig kan du köpa halloweendekorationer, till exempel spindelnät och pumpor och pynta din bokhylla med det. Om det är vinter och julen börjar närma sig kan du köpa julpynt och dekorera din bokhylla med det.

Nördigt pynt

Om du är ett stort fan av en viss bokserie finns det massor av bra merchandise du kan köpa och pynta dina bokhyllor med det. Om du till exempel är ett stort fan av sagan om ringen finns det olika figurer, muggar och annat du kan köpa och ställa i din bokhylla tillsammans med dina sagan om ringen böcker. Förutom att det finns bokrelaterade prylar kan du också köpa merchandise från tv-serier eller filmer du gillar. Älskar du filmen frost finns det massor av bra merchandise du kan köpa och pynta din bokhylla.