Litteratur kalle  

Läskiga böcker

Skräck är en populär genre av böcker. Särskilt under hösten. Att läsa en läskig bok kan få dig att komma i stämning inför halloween och dess fester. En annan sak som kan få dig att komma i stämning är dekoration för halloween, vilket du kan få tag på i partybutiker som säljer dekorationer för fest. Men med det sagt är det dags att vi ger dig boktips som garanterat kommer att få dig att komma i stämning och kanske till och med skrämma dig.

Färjan av Mats Strandberg

Sveriges svar på Stephen King heter Mats Strandberg och han har hittills släppt tre böcker med skräcktema. Den första boken, Färjan, blev genast en succé. Boken utspelar sig på ett helt vanligt kryssningsfartyg där vi får möta de vanliga figurerna vi stöter på under en typisk kryssning. Men det finns också en annan figur ombord som kommer att göra att folk flyr i panik. Fast de har ju ingenstans att ta vägen eftersom de befinner sig på en färja, mitt ute i Östersjön. Om du fastar för Färjan ska du absolut spana in hans andra skräckböcker Hemmet och den senaste boken Konferensen som släpptes tidigare i år.

Creepypasta av Jack Werner

Om du känner till titeln och författaren är du antagligen ett fan av podcasten Creepypodden som är en podcast där vi får höra moderna spökhistorier från internet. I boken Creepypasta får du en samling av nätets skräckhistorier.

Ljusnan du mörka av Lars Landgren

På tal om Creepypodden är författaren bakom några av de mest populära historierna i podden Lars Landgren. Tidigare var han anonym men i samband med att han släppte boken Ljusnan du mörka kom han ut offentligt som en skicklig skräckförfattare. I boken Ljusnan du mörka får vi ett par läskiga historier inspirerade av Hälsingland, folktro och vardagen.

Dark Matter av Michelle Paver

Dark Matter är skriven av författaren Michelle Paver. I boken får vi följa en ung man som blir erbjuden ett jobb på Svalbard. Men den lilla stuga han hamnar i är långt ifrån resten av civilisationen och hans jobb blir både ensamt och mörkt eftersom boken utspelar sig under den karga vintern när det är som mörkast. Men det visar sig att han inte är ensam.

Kvinnan i svart av Susan Hill

Kvinnan i svart är numera en klassisk spökhistoria som blivit filmatiserad med Daniel Radcliffe i huvudrollen. I boken får vi följa en ung man som får uppdraget att ta hand om ett dödsbo ute på den engelska landsbygden. Väl på plats inser han att ingen på den lilla orten vill prata om huset och han börjar nysta i varför.