Litteratur kalle  

Hyra kontor som författare

Det kan tyckas märkligt att en författare skulle behöva hyra ett kontor. Varför det? Det går utmärkt att arbeta hemifrån, eller? Här närmar vi oss svaret på frågan varför det skulle kunna vara en bra idé att hyra ett kontor när du arbetar som författare. Läs mer här.

Disciplin

Författaryrket framstår som den ultimata drömmen för många som föreställer sig hur de själva skulle njuta av att vara hemma och skriva när andan faller på. Det är bara det att ibland händer det absolut ingenting för den som jobbar hemifrån. Vardagsliv, barn och sysslor kommer emellan och det kan vara riktigt svårt att hitta kraft och disciplin att genomföra skrivandet regelbundet. Därför är det en utmärkt idé att du som författare vänder dig till Workaround, där du kan hyra ett kontor. Du kan välja att sköta sökandet själv eller få hjälp av Workarounds kompetenta medarbetare som enkelt guidar dig genom processen att hyra ett kontor. Företaget erbjuder kontor till uthyrning i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö, men du kan söka bland andra städer via sökfunktionen på hemsidan för att se om det finns ett ledigt kontor i närheten av där du bor.

Bryta invanda mönster

Det bästa med att ta sig till ett kontor varje morgon för att skriva är att du bryter invanda mönster. Det kan vara strävsamt att vara författare, men framför allt är det ett yrke som kräver lugn och ro för att behålla fokus. Många tror att skrivandet bara handlar om en ständig ström av kreativitet som bara måste skrivas ner på papper, men faktum är att författare liksom andra människor måste utmana sig själva, ställa krav på sig själva och prestera.

Från manus till färdig bok

För att du som författare ska kunna ta dig hela sträckan från utkast till färdig bok krävs det att du befinner dig på en plats där du får arbeta utan avbrott. Många som har provat att arbeta hemifrån har löst situationen med att bygga ett mindre kontor i en liten stuga på tomten för att kunna hitta det fokus som krävs för att komma vidare i processen.