Litteratur kalle  

Gör konst av böcker

Förutom att böcker går utmärkt att läsa kan du även skapa din egna konst med hjälp av böcker. Det kan verka synd att förstöra böcker för att göra konst av dem. Därför kan det vara en bra idé att använda böcker du inte gillar och göra konst av dem. Du kan gå igenom de böcker du redan äger och avgöra vilka som kan få ett nytt liv genom att bli konst. Men du kan också köpa böcker billigt på närmsta second handbutik. Om du använder dig av sociala medier kan du också annonsera ut att du söker efter donationer i form av böcker för att du vill göra konst av dem.

Är du kreativ och tycker att det låter som en bra idé är det här inlägget för dig. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan skapa konst av böcker.

Tavlor

Du kan göra tavlor med hjälp av sidor av böcker. Då river du helt enkelt ut några sidor ur en bok och sätter ihop dem. Sedan kan du välja att använda sidorna som bakgrund till det konstverk du målar över. Förutom att du kan måla kan du också skriva ut ett citat över sidorna. Till exempel ett citat du tycker om från en av dina favoritböcker. Var kreativ och skapa en bokinspirerad tavla. Men för att tavlan ska kunna hållas uppe behöver du ha en bra ram. Det finns många snygga ramar att välja bland som skulle göra din boktavla extra snygg.

Skulpturer

Du kan också använda saxen för att klippa i boken och på så sätt göra ett snyggt konstverk av sidorna. När boken fälls ut blir det till ett konstverk i en sorts 3D effekt. På internet finns det massor med inspiration på skulpturer du kan prova att göra av böcker. Förutom att du kan skapa skulpturer i en bok kan du med hjälp av ett flertal böcker skapa en häftig skulptur och hela konstinstallationer.

Kläder

Förutom att man kan skapa snygga och unika inredningsdetaljer av böcker så kan man också skapa kläder. Eftersom böcker är gjorda av papper är dessa kläder inte något man direkt kan ha på sig till vardags. Utan det blir mer av ett konstverk. Men om du känner dig kreativ och älskar mode kan du prova att skapa en klänning av boksidor eller liknande. Om du känner att kläder är för stort kan du skapa accessoarer av böcker. Till exempel halsband.